sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Aitojen ja alkuperäisten puolesta!

Tänään, 16.11.2014 on "I support BJD artists day!", on siis aika puhua hieman laittomista kopioista eli recasteista.
Hartsinuket ovat materiaalinsa ja valmistustapansa vuoksi todella arvokkaita nukkeja - ja tämänhän ovat myös epärehelliset ihmiset huomanneet. Laittomia kopioita valetaan jatkuvasti enemmän, joten on erittäin tärkeää pitää huolta siitä että itse ostaa aidon nuken. Aidon nuken mukana tulee aina aitoustodistus (certificate) ja monilla firmoilla on nukeissaan myös jonkinlainen leima tai laatta. Valitettavasti myös aitoustodistuksia ja muita tunnusmerkkejä yritetään kopioida, joten olkaa tarkkana! Muista pyytää aitoustodistus myös käytettyä nukkea ostaessasi!
Recasteja myydään usein paljon halvemmalla kuin alkuperäisiä nukkeja, ja alhainen hinta houkuttaa monia. Recastin ostamalla tuet vastuutonta, laitonta toimintaa ja viet leivän alkuperäiseltä taiteilijalta. Recastit valmistetaan usein huonoissa oloissa, ja niiden tekijät altistuvat monille vakaville terveyshaitoille. Myös nukkien laadusta tingitään, jotta kopion hinta saataisiin mahdollisimman alhaiseksi ja voitot maximoidaan.

Me olemme tapamme mukaan hiukan myöhässä, mutta päätimme silti osallistua tämänpäiväiseen kampanjaan tai mielenilmaukseen:

Bambi ja Jasper mukana tukemassa BJD-taiteilijoita!


Ole vastuullinen ja vaadi rahoillesi vastinetta -
sano tiukka EI kopioille, ja osta vain aitoja nukkeja! 

#proBjdArtists

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti