perjantai 27. kesäkuuta 2014

Aamutuimaan ulkosalla


Valvotun yön jälkeen suuntasimme eilisaamuna Marian kanssa lähimetsään kuvauspuuhiin. Kello oli noin kuusi ja maa oli tosi kostea. Aurinko loisti jo korkealla, mutta lämpötila oli vain kymmenisen astetta. 
Eli kylmää ja märkää - ensi kerralla tiedän varautua paremmin! Nukkien kuvaaminen osoittautui entistäkin haastavammaksi, sillä aamukasteisella ruohikolla makaaminen ei tullut kuuloon. Korvassa inisevät hyttyset eivät tehneet hommasta yhtään mukavampaa.. 
Olisittepa vain nähneet meidät kykkimässä pusikoissa, koirien ulkoilutusreitin varrella! Meidän onneksemme vain yksi koiranulkoiluttaja sattui paikalle. Erittäin suureksi hämmästyksekseni nainen (~nelikymppinen) näytti tietävän, millaisia nukkeja olimme kuvaamassa. Hän näytti kiinnostuneelta ja pysähtyikin hetkeksi katsomaan asetteluvaihetta. Jostain syystä odotin kummaksuvampaa vastaanottoa, mutta hyvä näin!


Kuvaussessioon vierähti lähemmäs tunnin. Kun latasin kuvia koneelle, petyin pahemman kerran: valtaosa kuvista oli todella huonolaatuisia, tummia tai liian valottuneita. Aamuauringossa en nähnyt virheitä kameran ruudulta. Harmitti vietävästi. Laitan siitä huolimatta onnistuneimmat otokset tänne, näkeepähän kehityksen sitten jälkeenpäin :)



Aaliksesta olisi tullut todella nättejä kuvia, jos vain kuvat olisi onnistuneet. Ensi kerralla taidan jättää automaattiasetukset suosiolla pois, ja yritän tapella manuaalin kanssa! Oppia ikä kaikki! :)





Edelleenkin nimeä vailla oleva Moon oli ehkä hauskin kuvattava tällä kertaa. Sillä on jostain syystä kaiken aikaa hieman ilkikurinen ilme, joka tekee siitä mukavan kuvata. Sillä ei myöskään ole vaatteita tai peruukkia, joiden asetteluun tarvitsisi käyttää aikaa.


Naiad tuli pitkästä aikaa napattua "parrasvaloihin", vaikka sillä on edelleenkin asunaan rupunen tekeleeni, jonka oli tarkoitus olla vain väliaikainen. (Niin, en ole tässä n. 1,5 vuoden aikana saanut aikaseksi mitään muuta asua.. Suunnitelmia ja kaavoja kyllä olisi vaikka ja mitä!)
Harmi että tytöstä tuli niin hirvittävän huonoja kuvia! Mistä mahtaa johtua tuo kuvien harmaus, en tiedä, mutta muut kuvat olivatkin sitten järkyttyneen ylivalottuneita. Kaunis ja persoonallinen söpöläinen, mutta pirun vaikea kuvattava! :/



Naiadin, Aaliksen ja Moonin lisäksi mukana oli hiirisisarukset Hamaniisu & Hanttapuli. Niistäkään raasuista ei juuri irronnut kehuttavia kuvia.

Ensi kerralla paremmin! Olihan tämä ensimmäinen kunnon shootti, joten aloittelijan piikkiinhän tämä menee ;)



Meidän blogilla on toistaiseksi yksi ainut lukija, mutta tiedän että useampi anonyymi seurailee meidän touhuja. Ajattelinkin kysyä, että olisiko lukijaraadilla jotain palautetta annettavaksi? Ehdotuksia, ideoita? Onko ulkoasussa tai kirjoitustyylissä parannettavaa? Mitä mieltä olette nukkien face-upeista, viehättääkö joku tietty nukke erityisesti?
Kaikki palaute ja kritiikki on erittäin tervetullutta! Olisi mukava saada tästä blogista sellainen, joka viihdyttää ja on kenties myös hyödyksi muillekkin :) 


Jupinat sikseen, kiitos tältä erää!

1 kommentti:

  1. Minä ainakin tunnustan lukevani tätä :)
    Tykkään kovasti ja erityisesti noi pikkuset on mun mieleen...varsinkin toi lohari. Tosi nätti meikki ja niiin kaunis nassu.

    VastaaPoista